Zakintos

Ostrvo Zakintos predstavlja jedinstveni dragulj Grčke, koji Vas svojim prirodnim lepotama, predivnim plažama, bisernom bojom mora i bujnom vegetacijom ostavlja bez daha. Ostrvo je treće po veličini u Grčkoj i najjužnije ostrvo jonskog mora. Glavni grad je Zakintos (Chora) koji se nalazi u predivnoj uvali u podnožju brda Bohali,grad lepih građevina, spomenika i tvrđava. Klima koja preovladava na ovom ostrvu je srednje mediteranska. Leta su duga i topla a prosečna letnja temperatura je 27C. Sa istočne strane ostrva pružaju se ravnice koje se lagano spuštaju u mirne zalive i  peskovite plaže, dok se sa zapadne strane nalaze planine koje se završavaju klifovima. Zapadni deo ostrva prepoznatljiv je po svojim zalivima, morskim pećinama od kojih je među najpoznatijima Plava pećina. Južni deo ostrva poznat je po izuzetnim plažama tirkiznih boja i živopisnoj prirodi. Najpoznatija plaža na ostrvu je Navagio (Shipwreck – mesto gde se u dubini mora nalazi veliki broj potonuli brodova  od početka nove ere do danas – idealno  za ljubitelje podvodnog sveta) sa finim belim peskom, predivnim bojama mora koja je ujedno i zaštitni znak ovog ostrva. Na ostrvu postoje još mnogo izuzetnih plaža od kojih posebno napominjemo Agios Nicolaos, Banana beach, Laganas - čuvena po velikim morskim kornjačama koje svakog avgusta dolaze da polože svoja jaja… Zakintos ima dosta podzemnih voda pa samim tim i brojne izvore slatke vode. Kada pristane brod, pogotovo u magli, dok ulazite u luku imate utisak da ste u Veneciji…..S jedne strane videćete katedralu Svetog Dionisiosa i čuti veličanstven zvuk zvona, a sa druge strane slikoviti glavni grad i zmijoliki put koji vodi ka brdu Bohali i zamak u venecijanskom stilu. Pogled na luku i grad oduzima dah, a jos lepši utisak se stiče dok uživate u nekom od brojnih kafea i taverni. Ovo su samo neki od razloga zbog kojih Vam preporučujemo odmor na ovom čarobnom ostrvu.

 

Nema više članaka u ovoj kategoriji. Ako se prikazuju potkategorije, one mogu da sadrže članke.

 
Sajt turističke agencije Tango Travel je informativnog karaktera, nastojimo da ga redovno ažuriramo ali postoji mogućnost odstupanja. 
Molimo Vas da sve cene i opise objekata proverite direktno u agenciji putem telefona, email-a ili lično. Hvala na razumevanju!