Lisabon

Lisabon

3 noćenja / 4 dana / avionom


23. – 26. april 2024. / 28. – 31. maj 2024. / 25. – 28. jun 2024. / 27. – 30. avgust 2024. PROLEĆE-LETO
24. - 27. septembar 2024. / 08. – 11. oktobar 2024. / 22. – 25. oktobar 2024. JESEN
DIREKTAN LET „AIR SERBIA“ LET U ODLASKU 12.25h / LET U POVRATKU 16.05h
LISABON – SINTRA – CABO DE ROKA – KAŠKAIŠ – EŠTORIL

 

Lisabon je jedan od najneverovatnijih gradova Evrope. Prestonica Portugalije privlači svojom energijom milione ljudi iz celog sveta. Ne zna se kada je lepše, da li tokom leta, proleća, zime ili jeseni. Svako godišnje doba u divnom Lisabonu izgleda drugačije. Ambijenti starog grada su nestvarni, portugalska kuhinja je sjajna, monumenti su impresivni, a tek vino... Tokom našeg boravka u Lisabonu organizovaćemo i dva fantastična izleta. Prvi izlet nas vodi do kraljevske Sintre gde se nalazi velelepna kraljevska rezidencija Pena. Iz Sintre odlazimo na najzapadniju tačku evropskog kontinentalnog dela, rt Kabo da Roka, a u okviru drugog izleta idemo do letovališta Kaškaiš i mondenskog Eštorila. Od ovog proleća 2023. naša nacionalna avio-kompanija je uvela direktnu liniju između Beograda i Lisabona sa polascima dva puta nedeljno. Ovime nam je Lisabon nikada bliži. Divna Portugalija vas čeka.

 

Program putovanja:

 

1. DAN (utorak 02. april / 23. april / 28. maj / 25. jun) BEOGRAD - LISABON Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ u 11h. Prijava za let kompanije „AirSerbia“. Let za Lisabon u 12.25h. Sletanje u Lisabon u 15.25h. Transfer do hotela. Smeštaj. Odmor. U dogovoreno vreme polazak u panoramski obilazak grada metroom. Tokom našeg obilaska videćemo istorijsko jezgro grada: Trg Markes de Pombal, park Eduardo VII, Avenida Liberdade, Trga obnovitelja, Trg Rossio, Trg Komersio, Alfama... Katedrala Se, vidikovac… Slobodno vreme za individualne aktivnosti i individualni povratak u hotel. Noćenje.
2. DAN (sreda 03. april / 24. april / 29. maj / 26. jun) LISABON (Belem) Doručak. Slobodno vreme za indivudualne aktivnosti, ili polazak na poludnevni fakultativni izlet od 09,00h. Vožnja autobusom i obilazak samostana Svetog Žeronima, remek delo manuelske arhitekture koje je stavljeno na listu svetske baštine UNESCO... Obilazak Belem četvrti na obali reke Težo, mesto koje je povezano sa velikim geografskim otkrićima, Belem kula za koju su bili vezani svi brodovi koji su kretali na velika putovanja, Spomenik geografskim otkrićima. Predah u čuvenoj poslastičarnici Pasteis de Belem uz tradicionalne klolače. Panoramski osvrt na most 25. Aprila, spomenik Hrista Kralja, muzej arhitekture MAT, ušće reke Težo u Atlanski okean. Povratak sa izleta oko 14,00h. Slobodno popodne za individualne aktivnosti. Mogućnost vožnje trajektom rekom Težo i obilazak statue Hrista Kralja. Fakultativni izlazak na večeru u jedan od poznatih Fado klubova. Noćenje.

3. DAN (četvrtak 04. april / 25. april / 30. maj / 27. jun) PALATA PENA - SINTRA – KABO DA ROKA - KAŠKAIŠ Doručak. Slobodno vreme ili polazak na celodnevni fakultativni izlet u 08,00h. Odlazak u SINTRU vekovnu letnju rezidenciju portugalskih kraljeva. Brdima koje okružuju mesto dominiraju zidine mavarskog utvrđenja i kitnjaste palate Pena, podignute u 19.veku. Odlazak u Sintru. Obilazak starog gradskog jezgra, Nacionalne palate izgrađena na temeljima stare iz 15.veka, trga Republike… Slobodno vreme za šetnju i predah. Potom je predviđen odlazak do najzapadnije tačke Evrope, KABO DE ROKA, čije su geografske kordinate simbolično ispisane na kameni obelisk. Nastavak fakultativnog izleta putovanjem kraj idilične obale Eštorila - mondenskog mesta poznatog po Kazinu i prelepoj plaži Tamariž. Dolazak u divno letovalište KAŠKAIŠ. Po dolasku kraći obilazak i slobodno vreme za ručak i kupanje u okeanu na gradskoj plaži. Polazak a Lisabonu oko 17,30h. Slobodno vreme za šetnju u centru grada. Noćenje.
4. DAN (petak 05. april / 26. april / 31. maj / 28. jun) LISABON Doručak. Odjava iz hotela do 09h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak do EXPO zone Lisabona gde se održala velika svetska izložba. Kompleks je remek-delo savremene arhitekture. Provozaćemo se gondolom odakle se pruža nestvaran pogled na čitav kompleks, reku Težo i impresivni most Vasko de Gama. Povratak u hotel do 13,30h. Oko 14h transfer na aerodrom. Prijava za let za Beograd. Let u 16.05h. Sletanje u Beograd u 20.55h. Kraj putovanja.

 

CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI

AVIONSKE KARTE + AERODROMSKE TAKSE + TRANSFER + VODIČ + 3 NOĆENJA SA DORUČKOM + CITY TOUR

28. MAJ. 2024. redovna cena 729 € snižena cena 669 €
25. JUN. 2024. redovna cena 729 € snižena cena 669 €
27. AVGUST. 2024. redovna cena 729 € snižena cena 599 €
24. SEPTEMBAR. 2024. redovna cena 699 € snižena cena 599 €
08. OKTOBAR. 2024. redovna cena 699 € snižena cena 599 €
22. OKTOBAR. 2024. redovna cena 699 € snižena cena 599 €

FIRST MINUTE SNIŽENA CENA SE ODNOSI NA OGRANIČEN BROJ MESTA PO TERMINU!

 

Cena aranžmana uključuje:
• Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd – Lisabon – Beograd sa uključenim aerodromskim taksama, TSC-om, ručnim prtljagom do 8 kg i redovnim prtljagom do 23 kg
• 3 noćenja sa doručkom ( „buffet“/samoposluživanje/“švedski sto“) u hotelu sa minimum 3* u Lisabonu (na liniji metroa)
• Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta, krevet na sprat ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
• Usluge vodiča – pratioca grupe
• Transfer aerodrom Lisabon – hotel – aerodrom Lisabon
• Lisabon City tour prvog dana putovanja (bez uključenih karata za metro)
• Organizacione troškove

 

Cena aranžmana ne obuhvata:
 Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte nepomenute u programu
 Troškove obaveznog međunarodnog putnog osiguranja (može se dobiti u agenciju po ceni od 800 din. za uzrast 17-70 god.; stariji od 70 god., plaćaju polisu 1500 din.)
 Ostale nepomenute usluge
 Doplatu za jednokrevetnu sobu – 120 €
 Obaveznu doplatu za turističku taksu u iznosu od 15 € po osobi – na licu mesta
 DOPLATU ZA YQ i YR taksu za gorivo avionske kompanije. Visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta u odnosu na ugovorenu) koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti u agenciji (takse su podložne promenama) – trenutno taksa iznosi 10 € po osobi!
 Fakultativne aktivnosti navedene u programu putovanja (prijava je obavezna u agenciji, a plaćanje izleta je na licu mesta; minimalni broj potreban za realizaciju svakog programa iznosi 15 prijavljenih putnika). Fakultativne izlete organizije inopartner.
 Poludnevni izlet Belem, prema programu – 40 €
 Celodnevni izlet Palata Pena (bez ulaznice za palatu Pena) , Sintra– Kabo da Roka - Kaškaiš , prema programu – 70 €
 Poludnevni izlet EXPO City Lisabon sa uključenim metro kartama i vožnjom gondolom (jedan pravac) i uslugama vodiča – 30 €

 

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE
• Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 50%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
• Administrativnom zabranom na platu - 50% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima, a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2024.
• Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA.
• Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 60% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata a zaključno sa 20.10.2024.
• Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani.
• U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 50% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.-tog u mesecu, a najkasnije do 20.10.2024.
U sve cene je uračunat PDV od 20%

 

OPIS SMEŠTAJA:
HOTEL „ROMA“ 3***, Lisabon https://www.hotelroma.pt/en/?partner=7649 ili sličan
Hotel je smešten u ekskluzivnom lisabonskom okrugu Alvalade u blizini mnogih pozorišta i restorana, hotel Roma nudi prostrane sobe sa besplatnim bežičnim internetom. Poseduje restoran na licu mesta koji služi internacionalna jela. Sve sobe hotela Roma imaju satelitsku televiziju, radni sto i sopstveno kupatilo sa kadom. Neke vrste soba imaju i privatni balkon i odvojeni prostor za sedenje. Restoran Roma nudi raznovrstan meni jela, pored finog izbora portugalskih vina. Dostupna je i room service. Hotel je udaljen samo 5 minuta hoda od stanice metroa Roma, a do aerodroma Portela u Lisabonu može se stići za 10 minuta automobilom.

 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.
ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 20 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja matični broj 20024925. Licenca broj: OTP A-70/2021. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu BANKARSKU GARANCIJU br. 04777-02-0251472 (osigurana suma u visini od 100.000€) „UNI CREDIT BANK SRBIJA AD BEOGRAD“.

 

 
Sajt turističke agencije Tango Travel je informativnog karaktera, nastojimo da ga redovno ažuriramo ali postoji mogućnost odstupanja. 
Molimo Vas da sve cene i opise objekata proverite direktno u agenciji putem telefona, email-a ili lično. Hvala na razumevanju!