Andaluzija

Andaluzija

7 noćenja / 8 dana / avionom

polazak  08.10.

 

Sevilja - Kordoba -Toremolinos - Malaga

 

1. dan KRAGUJEVAC – BEOGRAD - MALAGA - TOREMOLINOS - FUENGIROLA
Sastanak grupe u 06,30 i obavljanje formalnosti na aerodromu „Nikola Tesla“ i direktan let do Malage. Dolazak oko 12,20. Posle formalnosti na aerodromu, transfer do hotela u Toremolinosu. Slobodno vreme za šetnju i odmor. Noćenje.
2. dan TOREMOLINOS – (MARBELJA – RONDA) - TOREMOLINOS - FUENGIROLA
Doručak. Celodnevni izlet do Ronde i Marbelje - fakultativno. Ronda simpatično mestašce čija istorija datira još iz praistorije nalazi se na visini od oko 750m nadmorske visine. Poznato je po praistorijskim crtežima na stenama, Rimskom mostu koji povezuje usek koji je napravila reka Guadalevin koja protiče kroz mesto. Ronda je privlačila veliki broj umetnika (Ernest Hemingvej, Orson Vels...i drugi su ovde boravili po nekoliko meseci). U povratku je planirana poseta Marbelje jednog od najpoznatijeg letovališta na ovom delu obale Sunčane obale. Povratak u Teremolinos. Slobodno vreme. Noćenje.
3. dan TOREMOLINOS - (GRANADA) - TOREMOLINOS - FUENGIROLA
Doručak. Odlazak u Granadu - fakultativno. Obilazak grada i Katedrale. Kažu da: ,,Ko nije video Granadu, nije video ništa.” Granada je poznata po velikom broju muzeja koji imaju bogate umetničke i kulturne sadržaje. Obilazak Alhambre, “Božanski raj na zemlji“, simbol Andaluzije izgrađen u vreme Avara u IX veku. Pod zaštitom je UNESCO-a. Obilazak vrtova, Nasrid palate i utvrđenja u pratnji vodiča. Agencija je obezbedila ograničen broj ulaznica. Slobodno vreme. Povratak u Toremolinos. Noćenje.
4. dan TOREMOLINOS – MALAGA – TOREMOLINOS - FUENGIROLA
Doručak. Odlazak za Malagu (fakultatvno). Obilazak grada istorije duge više od 2800 god. Malaga je rodni grad čuvenog slikara Pabla Pikasa. Grad prepun čarolija i kosmopolitizma. Prostire se na lepom malom zalivu na jugu Andaluzije. Videće se utvrđenje Alcazaba i dvorac Gibralfaro, smešten na brdu iznad Alcazabe. Posebna je atrakcija Katedrala, koja nikada nije potpuno dovršena. Iz tog razloga jedan toranj samo je delimično izgrađen. Zato ovo svetište ima zanimljiv nadimak – 'Jednoruka' katedrala. Za ljubitelje umetnosti mogućnost posete rodnoj kući Pabla Pikasa i muzeju sa delima Pabla Pikasa... Na šetalište Paseo Martimo kraj mora i brojnih palmi je i centar Pompidu – moderne umetnosti. Povratak u Toremolinos. Noćenje.
5. TOREMOLINOS - KORDOBA - SEVILJA
Doručak. Odlazak za Kordobu. Umetnost, bogata istorija i gastronomija su samo deo što ovaj prelepi, tihi grad može da ponudi. U gradu je zaostavština tri kulture zasnovane na religiji u proteklim vekovima: hriščanske, jevrejske i islamske. Kordobu često nazivaju “Grad muzeja“. Turistički obilazak: Arapski mosta na rimskim lukovima preko reke Gvadalkivir, katedrala La Meskita, poznatije kao „džamija hiljadu stubova“, impresivni Alkazar (rezidencija kraljeva) sa kulama ispod kojih se spuštaju prelepi vrtovi sa fontanama... Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Sevilje. Smeštaj u hotel. Noćenje.
6.dan SEVILJA
Doručak. Turistički obilazak grada u pratnji vodiča: Katedrala Sevilje, tornjom Giralda, Alkazar, Jevrejska četvrt, Park Marija Lujza trg Plaza de Espanja. Ovaj raznobojan i prelep grad reka Gvadalkivir deli na dve dela. Jedan od lepših pogleda na Sevilju je plovibom brodom po ovoj reci (fakultativno). Slobodno vreme za obilazak muzeja prema sferi interesovanja: muzej lepih umetnosti, muzej flamenka, muzej borbe bikova i muzej arheologije...Uveče odlazak na flamenko (fakultativno). Sevilja je postojbina flamenka, muzike i plesa koja izražava: radost i ljubav, patnju i bol, sreću i nadu… Noćenje.
7.dan SEVILJA - (KADIZ) - SEVILJA
Posle doručka polazak na poludnevni izlet do Kadiza. Obilazak najstarijeg grada u Španiji: Gradska katerdrala Nueva, Trg Katedrala, Ulica Filip Emanuel, Torre Tavira, Tvrđava San Sebastijan, teatar Falja… Kadiz je krajem XV veka bio glavna Španska luka, što je omogućilo Kristoforu Kolumbu da krene u svoje ekspedicije ka Americi. Šetnja slikovitim uskim uličicama... Poseta jednoj od brojnih vinarija (fakultativno). Popodne slobodno vreme u Sevilji.Popodne odlazak u Sevilju i šetnja ulicama u ritmu Gipsy Kings-a preko mosta Triana do Ciganske četvrti. Šetnja najveselijim delom Sevilje, Parohija de San Jacinto, teatar Flamenka i vožnja brodom Gvadalkivir... Uveče odlazak na flamenko (fakultativno). Sevilja je postojbina flamenka, muzike i plesa koja izražava: radost i ljubav, patnju i bol, sreću i nadu… Noćenje.
8.dan SEVILJA – MALAGA – BEOGRAD
Rani doručak. Polazak za Malagu. Čekiranje i let za Beograd u 13:05. Sletanje aviona u 16.15h. Direktan let Airserbia-om.

 

Termini putovanja

08.10.

FIRST MINUTE AKCIJA do 01.04.

990€

CENA

1050€

 

ARANŽMAN  OBUHVATA :  

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 

 

 

 

 

 

 

 

povratna karta Beograd – Malaga - Beograd (kofer od

23 kg)

aerodromske takse povratne transfere od/do aerodroma Malagi obilazak turističkim autobusom prema programu

4 noćenja sa doručkom u hotelu u Teremolinosu 3+*

1 noćenja sa doručkom u Kordobi 3* 2 noćenja sa doručkom u Sevilji 3*

usluge  vodiča i troškove organizacije putovanja

 

 

 

 

takse za sve hotele oko    €, plaćaju se na recepciji hotela međunarodno putno zdravstveno osiguranje-   preporuka agencije je da putnik bude osiguran fakultativne programe i ulaznice ostale nepomenute usluge.

 

FAKULTATIVNO:
Minimum prijavljenih za realizaciju fakultativnih izleta je 30 putnika
Obavezna je prijava za fakultativne izlete za koje se karte i grupne rezervacije rade pre putovanja (Alhambra, potrebna kopija pasosa)
KADIZ(autobus, vodič) ………………………………………….......................................................................................................….......... 40 €
GRANADA & ALHAMBRA (autobus, vodič, obilazak palate, vodič i ulaznica za Nasrid palatu- broj karata ograničen!!!) ……… 100 €
RONDA & MARBELJA celodnevni izlet (autobus, vodič)…………..……..........………………....................…….…......................……...…… 50 €
KORDOBA - ulaznica u Maskitu, Zvonik, panorama grada, muzej koride......................................................................................30 €

MALAGA (autobus, vodič) …....................................................................…………………….…………………………………………...……………. 20 €

 

DOPLATE:
• JEDNOKREVETNA SOBA .................................................................................….............……....................................... 250 €

 

USLOVI PLAĆANJA:
CENA: Izražena u evrima, plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
REZERVACIJA ARANŽMANA - STANDARDNA I FIRST MINUTE REZERVACIJA:
• 30% pri rezervaciji, a ostatak u mesečnim ratama. Poslednja rata 15 dana pre putovanja.
ODLOŽENO PLAĆANJE NA RATE - VAŽI I ZA FIRST MINUTE CENU:
• Prilikom rezervacije uplaćuje se 30% ostatak u 6 jednakih mesečnih rate BEZ KAMATE !!!
• Maksimalan period dospeća poslednje rate je 30. septembar 2024, bez obzira na datum zaključenja ugovora.
• Za preduzeća i sindikate koja imaju potpisan ugovor o saradnji, primenjuju se povoljnosti iz ugovora
• Kao garancija plaćanja agencija prihvata: čekove građana, deponovanje čekova, administrativne zabrane, kreditne kartice ili kredit odobren od banke.
INSTRUMENTI PLAĆANJA: gotovina, čekovim građana, virmanski, administrativna zabrana, PLATNE KARTICE: VISA, DINA, MASTER CARD, MAESTRO i AMERICAN EXPRESS.

 

Smeštaj:
Sevilja: Hotel Silken Al Andalus Palace 4* ili sličan.
Torremolinos - Fuengirola: Aparthotel sa 3+ zvezdice. Nalazi se na par minuta hoda do plaže. Sobe su apartmanskog tipa i imaju opremljene kihunje. Hotel ima bazen, wifi, bar na krovu...
Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovih hotela, hotelima iste ili više kategorije kao i mesto poletanja aviona.

 

NAPOMENE:
• za realizaciju putovanja minimalno 42 putnika.
• Program BR. objavljen 01.03.2024.
• Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja organizatora putovanja
• Agencijaposeduje Licencu OTP: 250/2021, kategorija licence A, Pib: 101578530 Mb: 07361491 • Sve navedene napomene čine sastavni deo Programa putovanja!
• Agencija nije odgovorna za dokumente putnika, kao i za uslove ulaska u slučaju epidemije ili vanrednog stanja.

 

 
Sajt turističke agencije Tango Travel je informativnog karaktera, nastojimo da ga redovno ažuriramo ali postoji mogućnost odstupanja. 
Molimo Vas da sve cene i opise objekata proverite direktno u agenciji putem telefona, email-a ili lično. Hvala na razumevanju!