Veneto u jesen

Veneto u jesen

2 noćenja / 5 dana / autobusom

VENETO U JESEN
Outlet Palmanova i Vicenza sa fakultativnom posetom jezera Garda i Verone
5 dana / 2 noćenja
Autobusom

 

Regija Veneto je jedna od najpoznatijih italijanskih regija sa najposećenijim gradovima, bogatom istorijom, istaknutom umetnošću, prelepom prirodom. Svaki grad je poseban, a jezero Garda je biser sam po sebi sa prelepim gradićima na obali koji će vas očarati. Istraživanje italijanske teritorije započnite sa nama od severa i neka ljubav prema Italije započne u Venetu!
Verona, grad ljubavi. Ovde su prema Šekspiru izgovorene najpoznatije reči literature: ,, O Romeo, zašto si Romeo? ’’, stoga svi kada dođu Veronu obavezno idu do Julijine kuće kako bi zamislili po koju želju i zamolili Juliju da usliši ljubavne molbe. Čitav istorijski deo grada je izgrađen zahvaljujući porodici Skalđeri koji su bili gospodari Verone vekovima, koji će biti i velike mecene i pružiće utočište velikom pesniku Danteu Aligijeriju, čiji spomenik krasi jedan od trgova, gde je i njihova palata gde su živeli i grobnica koja je poznata po svojoj neobičnosti jer su njihovi sarkofazi kao čardaci, ni na nebu ni na zemlji.
Vićenca, grad velikog Paladija i mesto svetske kulturne baštine. Svoju lepotu Vićenca duguje genijalnosti Paladija, koji je na svakom ćošku ostavio svoj pečat. Ona čeka da bude otkrivena i posebno je pogodna za posetioce koji vole umetnost. Oni koji prvi put uđu u njegov istorijski centar biće očarani veličanstvenošću Paladijeve bazilike, a potom i sveukupnim šarmom grada koji nepravedno ostaje u senci svojih ,,poznatijih rođaka’’.
Sirmione je pitoreskan gradić na jezeru Garda, sa šarmantnim starim gradskim centrom, prelepim zamkom na samom ulazu u grad, gde ćete zaista probati fenomenalan gelato i piti odličan espreso možda baš u kafiću koji je volela da posećuje diva Marija Kalas. Ona je tu imala vikendicu sa svojim mužem i kada provedete jedno popodne u gradu, shvatate zašto je Sirmione bio njihov izbor.
Malcesine, bezvremenski šarm na jezeru Garda. Ako tražite magično mesto sa nezaboravnim panoramama, ovaj romantični grad koji se nalazi na istočnoj obali jezera Garda je pravi izbor za vas. Elegantni zamak porodice Skalidjeri dominira
gradom, a ceo ambijent inspirisao je poznate ličnosti poput Getea koji su ovde boravili tokom svog putovanja u Italiji.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN -BEOGRAD –Sastanak putnika u 22h na parkingu Sava centra (savska strana), polazak u 22:30. Noćna vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju do Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi pauze i obavljanja graničnih formalnosti.

2. DAN - PALMANOVA- VICENZA- PASTRENGO - U jutarnjim časovima dolazak u outlet centar Palmanova. U njemu Vas očekuje više od 90 poznatih svetskih brendova. Uživanje u šopingu ili kraći predah u nekom od mnogobrojnih restorana i kafića. Nastavak putovanja ka Vićenci, obilazak grada čuvenog Andrea Paladia: Bazilika Paladijana, Teatro Olimpiko, Crkva Santa Marija dela Corona u kojoj je i sahranjen čuveni arhitekta Paladio. Slobodno vreme do polaska za Pastrengo. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. DAN – PASTRENGO - SIRMIONE- MALCESINE - Doručak. Nakon doručka fakultativni polazak za jezero Garda. Dolazak u Sirmione. Posetićemo dvorac Skaldjerijevih, kuću Marije Kalas i uživati u najboljem sladoledu u Italiji (Gelato). Slobodno vreme za uživanje u ovom živopisnom gradiću. Nakon toga odlazak u Malcesine.Malcesine se smatra jednim od bisera jezera Garde. Glavne atrakcije su Skaldjeri zamak i Palazzo dei Capitani, izgrađeni u 13.veku, za vreme moćne porodice della Scalla. Istorijski centar grada je divan lavirint uskih uličica, ukrašenih cvećem i šarmantnim buticima, tipičnim restoranima i kafeima. Slobodno vreme. Naša preporuka za potpuni užitak je vožnja brodićem i pogled na grad sa jezera ili vožnja žičarom do vrha Monte Baldo odakle se pruža fenomenalan pogled na Garda jezero. Povratak u hotel. Noćenje.

4.DAN – PASTRENGO - VERONA - Doručak. Pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme ili fakultativni izlet u Veronu. Zašto Verona? Zato što je romantičan grad, pun šarma, u kome ćemo upoznati sve njegove kulturno-istorijske spomenike. U Veroni svakako treba videti i grobnice porodice Skaligeri. Obilazak grada sa vodičem: Piazza Bra, Piazza Erbe, Piazza Signori, Julijina kuća...Slobodno vreme u Veroni do polaska za Srbiju. Noćnavožnja.

5. DAN - BEOGRAD - Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

 

Termini putovanja

Cena aranžmana

Promo Cena

19.10. – 23.10.2023.

159

129

09.11. – 13.11.2023.

169

139

 

-Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate-

NAČIN PLAĆANJA:
-Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja
-Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na 6 rata bez kamate
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TANGOTRAVEL - a

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
-Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabl deker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hranei dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja
-Smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom (kontitentalni – samoposluživanje ili švedski sto) u oblasti Veneto u 1/2 i 1/3 sobama
-Razgledanje prema programu putovanja (Outlet Palmanova i Vićenca)
-Usluga predstavnika agencije-vodiča
-Troškove realizacije programa

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Međunarodno zdravstveno osiguranje
- Individualne troškove putnika
- Doplata za jednokrevetnu sobu 50 eura ( isključivo na upit )
- Boravišnu taksu u zavisnosti od grada

Fakultativne izlete:
-Obilazak Verone -20 eura/deca do 12 god.10 eura
-Obilazak Sirmione i Malcesine - 30 eura/deca do 12 god.20 eura

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:
Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja.Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta.

Hotel La Carica 3* smešten u Pastrengu, nudi smeštaj sa baštom, besplatnim privatnim parkingom, terasom i restoranom. Ovaj hotel sa 3 zvezdice ima besplatan wifi i bar. U hotelu svaka soba ima balkon sa pogledom na planinu. Kupatilo je opremljeno bideom, besplatnim toaletnim priborom i fenom za kosu. Svaka soba u hotelu La Carica ima radni sto i televizor sa ravnim ekranom. U objektu se može uživati u kontinentalnom, italijanskom ili doručku bez glutena.

 

Aranžman je radjen na bazi minimum 55 prijavljenih putnika

 

PREMA ZAKONU O TURIZMU ORGANIZATOR PUTOVANJA IMA PROPISANU POLISU OSIGURANJA BROJ 470000054001 OD 01.10.2022. GODINE - ROK VAŽENJA 01.10.2023. GODINE, POLISA TRIGLAV OSIGURANJE A.D.O, U VISINI OD 50.000 EVRA ZA SLUČAJ INSOLVENTNOSTI ORGANIZATORA PUTOVANJA I ZA SLUČAJ NAKNADE ŠTETE KOJA SE PROUZROKUJE PUTNIKU NEISPUNJENJEM, DELIMIČNIM ISPUNJENJEM ILI NEUREDNIM ISPUNJENJEM OBAVEZA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJE SU ODREĐENE OPŠTIM USLOVIMA I PROGRAMOM PUTOVANJA

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE
LICENCA OTP 94/2021 KATEGORIJA A

 

Cenovnik broj 1od 30.08.2023.