Toskana

Toskana

3 noćenja / 6 dana / autobusom

TOSKANA 2023
Sa fakultativnim obilaskom Firence - Pize - Luce - Siene - San Điminjana
6 dana / 3 noćenja
AUTOBUSOM

 

TOSKANA - Mesto gde se krije sunce. Savršeno izvajani predeli puni raznobojne flore pripadaju jednom od najmirnijih i najčešće posećenih predela u samoj Italiji. Domaćinske kućice u širokim razmacima bruje od priča starih Italijana, smeha, igre i naravno nezaobilaznog kuvanja. Ova predivna regija svojim mirisnim čempresima priča priče datirane hiljadama godina unazad. Prilikom posete Toskani, ne propustite da sa nama obiđete arhitektonska dela - toranj u Pizi i čuveni netaknuti grad iz doba velelepne renesanse pod imenom Luka. Vodimo vas i u Sijenu, na Piazza del Campo, gradski trg u obliku školjke koji je poznat po konjskim trkama „Palio di Siena“. Posle predaha u nekoj od bodega i degustaciji toskanskih vina nastavljamo do San Điminjana - srednjovekovni grad kojim dominira četrnaest tornjeva. Ovaj toskanski gradić je poznat i po belom vinu - Vernaccia di San Gimignano koje prosto morate probati! Za ljubitelje istorije, umetnosti i dobrog vina, toskanska regija je pravo mesto za odmor očiju i duše.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1.DAN -BEOGRAD
Sastanak putnika u 17:00hnaparking Sava centra (savska strana), polazak u 17:30h. Noćna vožnja kroz Srbiju, preko Hrvatske i Slovenijesa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2.DAN. - MONTECATINI TERME
Dolazak u Montecatini Terme, poznatu italijansku banju koja se nalazi u srcu Toskane. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. U poslepodnevnim časovima obilazak Montecatinija sa vodičem radi informisanja i lakšeg snalaženja za vreme boravka. Šetnja glavnom ulicom Corso Mateotti u kojoj se nalaze prodavnice, picerije, barovi i restorani i ujedno naša preporukada baš ovde popijete makijato i probate italijanske paste. Noćenje.

3.DAN. -MONTECATINI - SIENA-S.ĐIMINJANO
Doručak.Celodnevni fakultativni izlet kaživopisnim predelima oblasti Kjanti,svetski poznatoj po proizvodnji vrhunskih vina. Poseta srednjovekovnom gradiću San Điminjano koji je očuvao svoj istorijski centar. Grad je poznat po nadimku “Gradtornjeva”. Slobodno vreme. Nastavak puta za Sijenu. Šetnja gradom uz razgledanje Duomo – jedna od najlepših katedrala Italije znameniti trg “Il Campo“na kome se održava jedna od najživopisnijih gradskih fešti („Palio“), kontrade puža, pantere, akvile... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Montekatini u predvečernjim časovima.Noćenje.

4.DAN. - MONTECATINI TERME-LUCA-PIZA
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet u Pizu i Luku. Slobodno vreme.Nakon toga odlazak u jedan od najlepših gradova regije Toskane Luku. Panoramski obilazak: Trgovi Napoleone, Anfiteatro i San Mikele, gradska katedrala Svetog Martina, rodna kuća Đakoma Pučinija... Slobodno vreme do povratkau Montecatini. Povratak u Montekatini u predvečernjim časovima. Noćenje.

5.DAN. - MONTECATINI- FIRENCA
Doručak.Napuštanje hotelskih soba.Pakovanje prtljaga u autobus. Fakultativni obilazak grada renesanse Firence. Jedan od najposećenijih gradova sveta, koji u svoje zlatno doba ulazi zahvaljujući uzdizanju moćne bankarske porodice Mediči. Iz tog razloga Firenca danas uz Rim čuva najveće umetničko blago sveta. Po dolasku u Firencu razgledanje grada sa stručnim lokalnim vodičem. Obilazak: Piazza Santa Maria Novela, Piazza della Signoria, katedrala Santa Maria del Fiore, krstionik i Djotov zvonik, Danteova rodna kuća, Ponte Vechio, Palazzo Uffici… Slobodno vreme. U predvečernjim časovima povratak u Montekatini i nastavak puta za Srbiju.
6. DAN. – BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

 

Termin putovanja

Redovna cena

SPECIJALNA PONUDA

18.10.2023. – 23.10.2023.

169€

159

08.11.2023. – 13.11.2023.

169€

159

 

NAČIN PLAĆANJA:
- Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na 6 rata bez kamate
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TANGO TRAVEL - a

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
-Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu
-Smeštaj na bazi 3 noćenja u Montecatiniju sa doručkom u hotelu 3* ili 4* u1/2 i 1/3 sobama
-Usluga predstavnika agencije/vodiča
-Troškove realizacije programa

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Turistička taksa(plaća se na licu mesta na recepciji hotela u Montecatiniju, hotel 3* 1 eur/danu, hotel 4* 1.60eur/danu)
- Individualne troškove putnika
- Doplata za 1/1 sobu 50 eura - isključivo na upit
- Medjunarodno zdravstveno osiguranje

Fakultativne izlete:
-Firenca 25e/deca do 12 god. 10eur (u cenu izleta uključen prevoz do Firence i usluga lokalnog vodiča)
- Sijena i San Điminjano -35 eura/deca do 12 god. 15 eura (u cenu izleta uključene usluge vodiča i prevoz)
-Luka i Piza -30 eura/deca do 12 god. 15eura (u cenu izleta uključene usluge vodiča i prevoz)

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:
Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela .

Hotel Piccadilly 3* https://www.piccadillyhotel.com/Hotel se nalazi u centru Montekatinija. Hotel ima restoran i bar, kao i besplatan WIFi. Svaka soba ima ima kupatilo, fen, TV, klimu.

Hotel Maestoso 3* www.hotelmaestoso.itHotel se nalazi nedaleko od centra Montekatinija, u mirnom delu grada. Hotel ima restoran, bar, bazen. Svaka soba ima tus/WC, fen za kosu, TV.

Hotel Giglio 3*http://www.hotelgiglio.info/je smešten u zoni sa ograničenim saobraćajem, na 5 minuta hoda od termalnih kupatila i Železničke stanice u Montekatiniju. U ponudi ima besplatan parking i klimatizovane sobe sa LCD TV-om.
Sve sobe imaju klasično uređen enterijer sa parketom i sopstveno kupatilo. Besplatan bežični internet i besplatni internet terminali na raspolaganju su u lobiju hotela.
Doručak na bazi švedskog stola.

 

Aranžman je radjen na bazi minimum 55 prijavljenih putnika
PREMA ZAKONU O TURIZMU ORGANIZATOR PUTOVANJA IMA PROPISANU POLISU OSIGURANJA BROJ 470000054001 OD 01.10.2022. GODINE - ROK VAŽENJA 01.10.2023. GODINE, POLISA TRIGLAV OSIGURANJE A.D.O, U VISINI OD 50.000 EVRA ZA SLUČAJ INSOLVENTNOSTI ORGANIZATORA PUTOVANJA I ZA SLUČAJ NAKNADE ŠTETE KOJA SE PROUZROKUJE PUTNIKU NEISPUNJENJEM, DELIMIČNIM ISPUNJENJEM ILI NEUREDNIM ISPUNJENJEM OBAVEZA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJE SU ODREĐENE OPŠTIM USLOVIMA I PROGRAMOM PUTOVANJA

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE
LICENCA OTP 94/2021 KATEGORIJA A

Cenovnik broj 3 od 29.05.2023