Južna Italija

Južna Italija

2 noćenja / 5 dana / autobusom

APULIA - JUŽNA ITALIJA
DRAČ-BARI
SA FAKULTATIVNOM POSETOM: ALBEROBELLO- OSTUNI - POLIGNANO A MARE – MATERA

13.10.2023. - 17.10.2023.
5 dana/ 2 noćnevožnjebrodom, 2 noćenja u hotelu

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1 dan/ 13.10. BEOGRAD-SKADAR-DRAČ
PolazakizBeogradasaparkinga Sava centra (savskastrana )Skupputnika u 00:15h. Polazak u 00:30h(posleponoci). Noćna vožnja sa kraćim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti. Dolazak u Skadar u jutarnjimsatima. Kratakobilazakcentragrada. Za Skadar se vezujelegenda za tvrđavuRozafukoja se zasnivanaispunjenjuobećanja. Legenda o tvrđavi je poslužilakaoosnovasrpskojnarodnojpesmi „ZidanjeSkadranaBojani“. Nastavak puta ka Draču. Po dolasku u Drač panoramskorazgledanje: Rimskiamfiteatar, Vizantijski market.Slobodnovreme do ukrcavanja na feribot. Smeštaj u kabine. Noćna plovidba.

2.dan/14.10.- BARI-SANTERAMO IN COLLE
Uplovljavanje u luku Bari u prepodnevnim satima. Sledi panoramskorazgledanjeBarija, posetabazilici Svetog Nikole u kojoj se nalaze mošti velikog sveca. Slobodno vreme do polaska ka hotelu u okolini Barija... Smeštaj u hotel. Slobodnovreme do popodnevnogfakulativnogizleta uMateru koja je smestena na jugu Italije u pokrajini Bazilikata. Idealna za ljubitelje Italije i prava destinacija ukoliko volite da otkrivate misterije. Razgledanje grada, odlazak do vidikovca sa kog se pruza prelep i nestvaran pogled najstariji deo Matere - drevni stari grad Sasi (Sassi) di Matera ”kamenje Matere”. Ovaj deo grada nazivaju i gradom duhova zbog napustenih kuca. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan/15.10.- SANTERAMO IN COLLE-ALBEROBELLO ( fakultativniizlet)
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativna poseta jednom neverovatno neobičnom gradiću pod zaštitom UNESCO-a Alberobellu, koji predstavlja sinonim turizma za regiju Apulija. Najveća atrakcija su neodoljive kućice sa kupastim krovovima koje lokalno stanovništvo naziva „truli“ kojihimasamo u ovojregiji, tačnije u oblastiMerđedeiTruli, ikojepodsećajunakućiceizbajke. Prekohiljaduovakvihneobičnih, malih, okruglihkućicasakupastimkrovovimakoji se zovu ”pinakolo” jedinstvensu primer praistorijskegradnje bez vezivnogmaterijala. Slobodnovreme za uživanje u Alberobellu. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan/16.10.- SANTERAMO IN COLLE - OSTUNI - POLIGNANO A MARE ( fakultativniizlet)
Doručak. Napuštanje hotelskih soba i pakovanje prtljaga u autobus. Polazakka Bariju. Mogućnostfakultativnihizleta uPolignano a Mare iOstuni. PrvoćemoposetitiOstuni, drevnigradićopasanzidinamasapanoramskimpogledomnaJadransko more. Lokalnopoznatkao La Città Bianca tj. beli grad, Ostuni se nalazinalistamanajlepšihgradićaApulije. Obilazakgrada. Slobodnovreme do nastavkaputovanja ka Polignano a Mare čijaistorijanastaje u 4. v.p.n ere, jedan od najšarmantnijihgradićaItalije, poznatoikao grad Domenica Modugnakoji se proslaviosvojompesmom „Volare“. Slobodnovreme do polaska u Bari. Večernjeukrcavanjenaferibot. Noćnaplovidba.

5.dan/17.10.- DRAČ-BEOGRAD
Iskrcavanje u luku u Draču. Slobodnovreme do nastavkaputovanja ka Srbiji. Dolazak u Beograd u večernjimčasovima. Krajputovanja.

 

TERMINI PUTOVANJA

CENA ARANŽMANA

Promo cena do 07.09.

13.10.2023. - 17.10.2023.

395€

335€

 

- plaćanje u dinarskojprotivvrednosti po srednjemkursu NBS bankena dan uplate-

NAČIN PLAĆANJA:
- Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na 6 rata bez kamate
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TANGO TRAVEL - a

CENA ARANŽMANA OBUHVATA :
-Prevozkonfornimturističkimautobusom( klima,dvd., audio oprema) premaprogramuputovanja,
- Povratnekarte za brod (sabrodskimtaksama )narelacijiDrač-Bari I Bari-Drač ( u ½,1/3 kabinamasasopstvenimtušem I toaletom)
-Smeštajnabazi 2 noćenjasadoručkom u Santeramo in Colle u hoteluMurgia 3* u 1/2 i 1/3 sobama
-Uslugapredstavnikaagencije/vodiča,
-Troškoverealizacijeprograma.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- Individualnetroškoveputnika
- Doplata za 1/1 sobu 100€
- Međunarodnozdravstvenoosiguranje

- Fakultativneizlete:

- Alberobello 30€/deca do 12 god 20€
- OstuniiPolignano a Mare 35€/deca do 12 god. 25€
- Matera -20€ /deca do 12.god 10€

Paketizleta 75€

 

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:
Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela.

Hotel Murgia 3* https://www.hotelmurgia.com/ se nalazinasamo 10 minutaodcentraSanterama in Kole. Hotel sadržirestoran, baštu, bar, WIFI. Sobesu 1/2 i 1/2+1, sabalkonom, TV-om, fenom.
Doručak je kontinentalni/švedskisto.

 

Aranžman je radjen na bazi minimum 65 prijavljenih putnika

 

PREMA ZAKONU O TURIZMU ORGANIZATOR PUTOVANJA IMA PROPISANU POLISU OSIGURANJA BROJ 470000054001 OD 01.10.2022. GODINE - ROK VAŽENJA 01.10.2023. GODINE, POLISA TRIGLAV OSIGURANJE A.D.O, U VISINI OD 50.000 EVRA ZA SLUČAJ INSOLVENTNOSTI ORGANIZATORA PUTOVANJA I ZA SLUČAJ NAKNADE ŠTETE KOJA SE PROUZROKUJE PUTNIKU NEISPUNJENJEM, DELIMIČNIM ISPUNJENJEM ILI NEUREDNIM ISPUNJENJEM OBAVEZA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJE SU ODREĐENE OPŠTIM USLOVIMA I PROGRAMOM PUTOVANJA

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE
LICENCA OTP 94/2021 KATEGORIJA A

Cenovnik broj 1 od18.08.2023