Korčula i Pelješac

Korčula i Pelješac

2 noćenja / 5 dana / autobusom

KORČULA PROLEĆE 2024
5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA
11.APRIL-15.APRIL / 23.MAJ-27.MAJ / 27.JUN-01.JUL 2024.
Neum – Mostar – Dubrovnik – Korčula - Pelješac

 

Hercegovina i Dalmacija – more i kamen, sunce i vino. Regije slavne istorije. Mostar - grad pesnika, Šantića i Dučića, čuven po starom mostu remek-delu osmanske arhitekture. Korčula je predivno jadransko ostrvo pozanto po svojoj bogatoj istoriji i očuvanom srednjovjekovnom gradu Korčuli, prekrasnim plažama, kristalno čistom moru te vinogradima i maslinicima. Pelješac je poznat po svojim dugim obalama s prekrasnim plažama, vinogradima koji proizvode kvalitetna vina, posebo Plavac Mali, i tradicionalnim ribarskim selima. Slavni Dubrovnik – „biser Jadrana“ – glavni treg, luka Stradun, brojne palate u crkve, fascinantna arhitektura. Program osmišljen za uživanje u prirodnim i društvenim tekovinama prostora.

 

Program putovanja:
1. dan (četvrtak 11.april / 23.maj / 27.jun) Polazak oko 22h iz Novog Sada (AS „Vojvodina“) i oko 23.30h iz Beograda (Sava centar). Noćna vožnja ka Bosni i Hercegovini. Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
2. dan (petak 12.april / 24.maj / 28.jun) MOSTAR - NEUM Odlazak u divni Šantićev MOSTAR. Šetnja starim gradom uz razgledanje Krive ćuprije za koju se veruje da je predstavljala model za izgradnju Starog mosta. Svakako, najveća atrakcija ovog grada je Stari most preko Neretve. Sa obe strane mosta su kule Mostara – čuvara mosta po kojima će grad i dobiti svoje ime. A kada se pređe most, stupa se u najstariji deo grada poznat kao Kujundžiluk. Prošetaćemo se do divne Koski-Mehmed pašine džamije. Slobodno vreme za ćevape, kafu, baklave... Nastavak putovanja ka Neumu. Smeštamo se u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
3. dan (subota 13.april / 25.maj / 29.jun) NEUM - DUBROVNIK Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na fakultativni izlet do DUBROVNIKA. Dolazak u Dubrovnik oko 11h. Kraći obilazak starog grada sa razgledanjem moćnih zidina koje su vekovima štitile njegovu nezavisnost.
Šetnja Stradunom uz osvrt na crkvu Sv. Vlaha, Knežev dvor, Onurfijevu fontanu, Srpsku pravoslavnu crkvu... Slobodno vreme. Povratak u Neum nakon 17h. Noćenje.
4. dan (nedelja 14.april / 26.maj / 30.jun) NEUM – KORČULA - PELJEŠAC Doručak. Odjava iz hotela do 10h. Slobodno vreme ili polazak na fakultativni izlet do ostrva Korčule. Vožnja autobusom preko Pelješca do mesta Orebić odakle ćemo trajektom preći do KORČULE. Nakon nekih pola sata vožnje naći ćemo se u istoimenom grad, gradu Marka Pola. Obilazimo grad sa vodičem, Katedralu sv. Marka sa čijeg se zvonika pruža prelepi pogled na grad, čija struktura podseća na riblju kost, zatim kuću Marka Pola, postoje mnogi zapisi koji tvrde da je veliki moreplovac rođen upravo na Korčuli, kopnena vrata glavni ulaz u istorijski deo grada, ulicu mislilaca, koja je jedina ulica bez stepenica u ovom gradu. Slobodno vreme za posetu muzeju i individualne aktivnosti. U povratku svraćamo do lokalne vinarije na PELJEŠCU, fakultativna degustacija peljeških vina (rezervacija neophodna). Povratak u Neum i nastavka vožnje prema Srbiji, uz kraće pauze za odmor i osveženje. Noćna vožnja.
5. dan (ponedeljak 15.april / 27.maj / 01.jul) Povratak u Beograd i Novi Sad u ranim jutarnjim satima. Kraj putovanja.

 

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

hotel / termin

11. – 15. april

23. – 27. maj

27. jun -01. jul

Hotel 3*

179 € 159€

189 € 169€

199 € 179€

Hotel 4*

199 € 179€

209 € 189€

219 € 199€

Snižena cena odnosi se na ograničen broj mesta po terminu

CENA PAKETA IZLETA za uplate u agenciji

umesto 85€ samo  70€

Navedena cena paketa izleta obuhvata sledeće:

·  Izlet Dubrovnik prema programu

·  Izlet za Pelješac - Korčula prema programu

 

Cena aranžmana obuhvata:
• prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (visoka turistička klasa, kompletna oprema, klima, audio-video)
• smeštaj u hotelu izabrane kategorije na bazi 2 noćenja sa doručkom (samoposluživanje/“buffet“)
• smeštaj u 1/2 i 1/2+1 „standard/economy“ sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja; 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl., što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
• obilazak Mostar prema programu putovanja
• usluge profesionalnog turističkog vodiča tokom trajanja putovanja
• organizacione troškove

 

Cena aranžmana ne obuhvata:
• sve ostale nepomenute usluge
• Obavezno međunarodno putno osiguranje (dostupno u agenciji)
• ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
• doplatu za jednokrevetnu sobu – 80€
• doplatu za dodatno sedište u autobusu – 75 €
• degustacjia vina na Pelješcu;

 

Ukoliko niste unapred u agenciji uplatili ponuđeni paket izleta, cene za uplatu na licu mesta iznosi:
• Izlet Dubrovnik prema programu - 40
• Izlet za Pelješac - Korčula prema programu - 45

 

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE
• Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
• Administrativnom zabranom na platu - 50% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima, obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2024.
• Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
• Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata, odnosno najkasnije do 20.10.2024.
• Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
• U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 50% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2024.
U sve cene je uračunat PDV od 20%

 

OPIS HOTELA:
HOTEL „POSEJDON“ 3***, Neum https://posejdon-neum.com/ ili sličan
Porodični hotel u Neumu, u mediteranskom stilu, udaljen samo 10 metara od kamene plaže. Hotel poseduje klimatizovane sobe sa balkonom i pogledom na more, SAT TVom i besplatnom WiFi konekcijom. Hotel poseduje restoran koji služi jela internacionalne kuhinje. Takođe u okviru restorana se nalazi i velika terasa sa pogledom na more. Na plaži se nalaze ležaljke i suncobrani.
HOTEL „MAREA HOTEL & SPA“ 4****., Neum https://hotelmarea.ba/en/ ili sličan
Hotel se nalazi u Neumu na samo 150m od plaže. Objekat sa impresivnim panoramskim pogledom na more, u kojem gosti mogu da uživaju u moderno opremljenim sobama i suite jedinicama ili u baru u foajeu uz omiljeni koktel i ukusnu hranu.
HOTEL „GRAND NEUM“ 4****., Neum https://hotelmarea.ba/en/ ili sličan
Hotel se nalazi na samoj plaži , od centra grada udaljen je oko 800 metara . Hotelski sadržaj: recepcija, bar sa terasom, 3 restorana, besplatan WI FI, otvoreni i zatvoreni bazen, spa i welnes centar,besplatan parking, hotelska šljunkovita plaža. Sobe su opremljene sa kupatilom sa tušem, SAT TV, balkon, klima uredjaj, mini bar.

 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.
ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 75 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP A-70/2021. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu BANKARSKU GARANCIJU br. 04777-02-0251472 (osigurana suma u visini od 100.000€) „UNI CREDIT BANK SRBIJA AD BEOGRAD“.

 

Cenovnik broj 1 od 15.01.2023.

 

 
Sajt turističke agencije Tango Travel je informativnog karaktera, nastojimo da ga redovno ažuriramo ali postoji mogućnost odstupanja. 
Molimo Vas da sve cene i opise objekata proverite direktno u agenciji putem telefona, email-a ili lično. Hvala na razumevanju!