Dragulji Crne Gore

NESTVARNA LEPOTA PRIRODE, ISTORIJA I TRADICIJA
PREVOZ + 7 DANA/5 NOĆI + MANASTIR KUMANICA +
BIOGRADSKA GORA + MANASTIR MORAČA + ČANJ + SKADARSKO JEZERO
CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI: 179€

 

Nacionalni park Biogradska gora sa Biogradskim jezerom je carstvo netaknute prirode između Tare i Lima, izuzetno značajno “klimatsko, hidrogeološko i ekološko čvorište Crne Gore i Balkana“ sa šumama, koje su Moračani i Rovčani poklonili knjazu, a kasnije kralju Nikoli Petroviću. Tada su nastali i današnji nazivi Knjažev zabran i Branik. Tako je Biogradska gora pod zaštitom države više od 125 godina.
Podgorica, nekada Titograd, je grad podignut na temeljima prastarih naselja na ušću Ribnice u Moraču gde su se Grci, Iliri, Rimljani, Huni, Goti, Sloveni, Vizantijci i Osmanlije borili za blagodeti prostora na kome se susreću mirisi mora i visokih planina, i svi su ostavili svoj trag. Danas je to moderan "zeleni" grad pun znamenitosti iz prohujalih vremena, gde zalazak sunca sa Starog kamenog mosta - "podgoričkog mosta uzdaha" na ušću Ribnice u Moraču ostaje nezaboravan.
Virpazar, pitoma “varoš na tri mosta” na ušću Orahovštice i Virštice, i Skadarsko jezero su centar svih dešavanja u crmničkoj nahiji i pravi raj za ljubitelje prirode, nacionalnih parkova i specijaliteta od ribe iz Skadarskog jezera i vrhunskih vina Crne Gore.

 

POLAZAK: 13.06.2022. u 23:55h

 

PROGRAM PUTOVANJA – PREDUGOVORNO OBAVEŠTENJE:
1. dan-13.06.22.: BEOGRAD – MANASTIR KUMANICA
Okupljanje putnika u 23:30h na BAS–glavnoj autobuskoj stanici (broj perona biće poznat 1-2 dana pre polaska). Polazak u 23:55h, vožnja sa pauzama radi odmora i carinskih formalnosti.
2. dan:-14.06.22.: KUMANICA - BIOGRADSKA GORA - MORAČA - PODGORICA - ČANJ
U jutarnjim satima poseta našem srpskom pravoslavnom manastiru Kumanica, poznatom i kao “Srpski Ostrog”, gde dolaze i traže isceljenje, osim pravoslavnih vernika i pripadnici drugih veroispovesti, čuven po mnogim isceliteljskim čudima koja su se u njemu dogodila. Nakon obilaska manastirskog kompleksa nastavak puta i dolazak u Nacionalni park Biogradska gora oko 10:00h, obilazak Biogradskog jezera uz stručno vođenje lokalnog vodiča i slobodno vreme za osveženje i uživanje u netaknutoj prirodi. U 12:30h nastavak puta ka manastiru Morača, koji je podigao u 13.veku knez Stefan, sin Vukanov, a unuk Stefana Nemanje i oko 13:30h obilazak manastirskog kompleksa. Polazak ka Podgorici u 14:30h, oko 15:30h kraći obilazak znamenitosti grada, slobodno vreme i u 18:00h polazak ka Čanju, oko 19:00h smeštaj u hotel, večera i slobodno vreme, noćenje.
3. dan-15.06.22.: ČANJ - KRSTARENJE (GOSPA OD ŠKRPJELA, PERAST, KOTOR) - ČANJ
Doručak, u 08:00h odlazak na fakultativno krstarenje Bokokotorskim zalivom. Dolazak u Tivat oko 10:00h, ukrcavanje na brodić i krstarenje po Boki Kotorskoj sa usputnim obilascima njenih dragulja, Perasta, malog baroknog grada iz 17. i 18. veka, čiji su pomorci bili dobro poznati po svojoj veštini i hrabrosti, ostrva Gospe od Škrpjela, sagrađenog od ostataka starih brodova i odlaganjem kamenja), srednjevekovnog grada Kotora, sa dobro očuvanim zidom koji je štitio ovaj grad od gusara, obilazak znamenitosti grada (Morska kapija, stara Sahat-kula, šarmantne ulice i trgovi, palate, katedrala Svetog Tripuna, Pomorski muzej ...), slobodno vreme. U 18:30h polazak ka Čanju, večera oko 20:00h, slobodno vreme, noćenje.
4. dan-16.06.22.: ČANJ – VELIKA PLAŽA - ULCINJ - BAR - ČANJ
Doručak, u 09:00h polazak iz hotela na celodnevni fakultativni izlet Čarobni jug Crne Gore. Oko 10:00h dolazak na ulcinjsku Veliku plažu, slobodno vreme za kupanje i uživanje do polaska u 13:00h ka Ulcinju. Oko 13:30 dolazak u Ulcinj, antički grad sa srednjevekovnim, uskim krivudavim ulicama, dvospratnim i trospratnim kamenim kućama sa elementima renesanse i baroka i nizom vrednih građevina iz osmanskog perioda, kraći obilazak znamenitosti grada (Stari grad sa svojim ilirskim bedemima, Citadela, muzej grada, Kula Balšića, Palata Venecija, Dvori Balšića, Pijaca robova...), slobodno vreme za šetnju i ručak do polaska ka Baru u 16:30h.
Oko 17:00h dolazak u Bar, grad na dve čarobne obale, okružen prozirnom vodom mora i jezera, okovan planinskim kamenom i obasjan mediteranskim suncem, kraći obilazak znamenitosti grada (Stari grad - utvrđenje Antibaris, Palata, Carinarnica, Barutana, Citadela, Akvadukt, crkve svetog Jovana i svete Venerande, Sat kula, Episkopska palata, dvorac kralja Nikole...), slobodno vreme do polaska ka Čanju u 19:30, večera oko 20:00, slobodno vreme, noćenje.
05. dan-17.06.22.: ČANJ – MANASTIR SAVINA - HERCEG NOVI - ČANJ
Doručak, u 08:30h polazak na fakultativni izlet u Herceg Novi, usputni obilazak manastirskog kompleksa Savina, okruženog bujnom mediteranskom vegetacijom i napravljenog na temeljima svetogorske tradicije kao jedinstven spoj vizantijske tipologije svetitelja, zapadnjačkih dekorativnih elemenata i orijentalnog baroka. Oko 12:30h dolazak u Herceg Novi, svojevrsnu raskrsnicu istoka i zapada, hrišćanstva i islama, na čijem su se tlu smenjivale različite civilizacijske i kulturne tekovine, ostavljajući dubok trag na današnji izgled grada, obilazak znamenitosti grada, slobodno vreme za kupanje, ručak i uživanje do polaska ka Čanju u 17:00h. Dolazak u Čanj oko 20:00h, večera, slobodno vreme, noćenje.
06. dan-18.06.22.: ČANJ - LOVĆEN - CETINJE - BUDVA - ČANJ
Doručak, u 08:00h polazak na fakultativni izlet na Lovćen i Cetinje. Dolazak na Lovćen oko 10:00h i uživanje u fantastičnom panoramskom pogledu iz mauzoleja Petra II Petrovića Njegoša, zaostavštine ovog duhovnog vladara, velikog mislioca i pesnika. U 12:00h nastavak puta za Cetinje, oko 13:00h poseta Cetinjskom manastiru, gde se nalaze Ruka svetog Jovana Krstitelja, čestica Časnog krsta i mošti svetog Petra Cetinjskog. Nakon obilaska manastirskog kompleksa, poseta muzejima Biljarda i Dvor kralja Nikole Petrovića, slobodno vreme. U 16:30h polazak ka Budvi i oko 17:30h slobodno vreme za uživanje do polaska ka Čanju u 19:00h. Dolazak u Čanj oko 20:00h, večera, slobodno vreme, noćenje.
07. dan-19.06.22.: ČANJ – VIRPAZAR -KRSTARENJE SKADARSKIM JEZEROM- BEOGRAD
Doručak, u 09:00h polazak ka Skadarskom jezeru i oko 09:30h dolazak u Virpazar, „varoš na 3 mosta“, fakultativna poseta Nacionalnom parku Skadarsko jezero sa krstarenjem i slobodno vreme za ručak i uživanje u živopisnoj oazi prirode do polaska ka Beogradu u 14:00h, vožnja kroz Crnu Goru i Srbiju sa kraćim pauzama radi odmora i carinskih formalnosti.
Dolazak u Beograd oko ponoći. Kraj aranžmana.
POVRATAK: 19.06.2022. u kasnim noćnim satima

 

ARANŽMAN OBUHVATA:
prevoz autobusom turističke klase 19-81 sedišta (klima, audio/video oprema)
5 polupansiona u hotelu 3* u Čanju u 1/2 i 1/3 sobama
troškove ulaznica za obilazak Nacionalnog parka Biogradska Gora (5€)
posetu manastirima Kumanica i Morača, Podgorici i Virpazaru
pripremu, organizaciju putovanja i usluge turističkog pratioca grupe

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
turističku taksu: 7,50 € (5 noći x 1,50€)
fakultativne izlete (minimum 20 prijavljenih putnika):
* Boka Kotorska - krstarenje - Gospa od Škrpjela, Perast, Kotor sa ulaznicama: 30€
* Čarobni jug Crne Gore – Velika plaža, Ulcinj, Bar sa ulaznicama: 20€
* Herceg Novi: 20€
* Lovćen, Cetinje, Budva sa ulaznicama: 30€
* Nacionalni park Skadarsko jezero sa ulaznicom i krstarenjem: 15€
troškove međunarodnog putnog osiguranja (osnovno 600rsd + 150rsd sa Covid 19)
osiguranje od otkaza aranžmana (ponuda će na zahtev biti dostavljena)
individualne troškove putnika i ostale usluge nepomenute u aranžmanu

 

USLOVI PLAĆANJA:
gotovinski: 50€ pri rezervaciji, ostatak 10 dana pre polaska ili na rate od kojih poslednja dospeva najkasnije 10.08.2022. uz deponovanje čekova ili administrativnom zabranom
plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS

 

NAPOMENA:
minimum za realizaciju aranžmana je prijava 35 putnika
za Crnu Goru je za maloletne neophodan pasoš, za punoletne je dovoljna važeća biometrijska lična karta
pauze su planirane na 3-3,5h vožnje, a shodno mogućnostima zaustavljanja
agencija ne snosi nikakvu odgovornost za dužinu zadržavanja na graničnim prelazima, red vožnje javnog prevoza, radno vreme prodavnica, muzeja i galerija na destinaciji koja se posećuje; agencija o tome daje samo opšte informacije
agencija zadržava pravo izmene redosleda izvođenja sadržaja po programu
putnici su dužni da poštuju vremenske odrednice koje su im date tokom putovanja
raspored putnika u autobusu zavisi od redosleda prijavljivanja za putovanje
u slučaju reklamacije putnik treba da se pridržava uputstava iz Čl.109 stav 1 Zakona o zaštiti potrošača: "Potrošač je dužan da organizatora, lokalnog predstavnika organizatora ili lokalnu agenciju na koju je organizator ili posrednik uputio potrošača za slučaj potrebe pružanja određene pomoći, u pisanoj formi, na papiru ili na drugi odgovarajući način, obavesti o nedostacima izvršenih usluga najkasnije u roku od mesec dana od dana utvrđivanja nedostataka."
u slučaju otkaza putovanja agencija je u obavezi da obavesti putnike 5 dana pre polaska

 

UZ ARANŽMAN VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA
Organizator poseduje licencu br 84/21 kat B
MB: 06516998
NAPOMENA:Ovaj program putovanja je intelektualna svojina Organizatora, strogo je zabranjeno svako kopiranje i iskorišćavanje celog ili dela aranžmana u komercijalne svrhe.