KRUPAJSKO VRELO

jednodnevni izlet

KRUPAJSKO VRELO I ČAROLIJA HOMOLJSKOG KRAJA

Legenda kaže da se u Homoljskim planinama nalazi blago na dnu zlatne pećine za kojim meštani ovog kraja I danas neumorno tragaju. Ne znamo da li ga je neko pronašao, ali pravo blago ovog kraja sigurno je Krupajsko vrelo. I ono nije skriveno, svima nama je dostupno.

 

PROGRAM PUTOVANJA

Polazak iz Novog Sada sa dogovorenog mesta u 7h. Vožnja autoputem preko Beograda do Požarevca. Dolazak u Požarevac predviđen je oko 9.30h. Kraće razgledanje grada u pratnji stručnog vodiča, koje počinje kod spomenika knjazu Milošu u gradskom parku, ispred velelepnog zdanja Načelstva, zatim obilazak požarevačke Saborne crkve iz 1819. godine, šetnja do Narodnog muzeja i Galerije Milene Pavlovic Barili.

Slobodno vreme za individualni obilazak objekata ili neke druge aktivnosti. Polazak ka manastiru Gornjak predviđen je za 11.30h. Vožnja traje nešto više od sat vremena. Dolazak u manastir Gornjak, zaduzbinu Kneza Lazara iz 14. veka, obilazak manastira i nastavak putovanja ka Krupajskom vrelu. Tamo Vas očekuje tirkiznoplava boja vode, nestvarno jezerce koje nastaje prilikom izlaska rečice iz pećine, pastrmski ribnjaci, vodenica koja jos uvek melje brašno na kamenu.

Slobodno vreme za šetnju, kupovinu homoljskog meda, sira, brašna, ili degustaciju nekog od vlaških specijaliteta u restoranu koji se nalasi u sklopu seoskog domaćinstva koje je vlasnik ovog prirodnog fenomena. Polazak za Novi Sad predviđen je za 17h.

 

TERMIN PUTOVANJA: 27.JUN
Cena po osobi: 2100 dinara

 

Uslovi plaćanja:
- Prilikom rezervacije uplaćuje se 30%, dok ostatak najkasnije 7 dana pre puta
- Mogucnost placanja na rate

 

U cenu je uračunato:
- prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji (redosled sedenja određuje redosled prijavljivanja)
- obilasci prema programu
- usluge vodiča / predstavnika agencije tokom putovanja
- troškovi organizacije putovanja

 

U cenu je nije uračunato:
- individualni trokovi i sve nepomenute usluge
- ulaznice: Narodni muzej – 150 din, Galerija Milene Pavlovic Barili – 150 din.

 

Prema Zakonu o turizmu, Član 79. Za jednodnevne izlete (putovanja kraća od 24hh) nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije putovanja
Program je rađenna bazi minimum 40 putnika.
U slučaju nedovoljnog broja putnika, rok za otkaz je 5 dana pre početka putovanja

© 2019 Tango Travel - Sve informacije na sajtu turističke agencije su informativnog karaktera.