Krstarenje Savom

 jednodnevni izlet

(SA OBILASKOM MANASTIRA RAKOVICA I AVALSKOG TORNJA)
(SUBOTA- NEDELJAtokom JULA I AVGUSTA)

 

1. Dan. Polazak iz Novog Sada u 07:30h kod Lokomotive. Putovanje prema Manastiru Rakovica. Manastir je sve do 1959. godine bio muški manastir, ali te godine Patrijah German donosi odluku da je manastir Rakovica ženski manastir. Preko puta kompleksa manastira se nalazi izvor lekovite vode posvećena Sv. Petki. U manastiru su sahranjeni Vasa Čarapić , sin kneza Miloša i Knjegine Ljubice Todor, potom cela porodica kneževog brata Jevrema Obrenovića, kao i Patrijah Dimitrije i patrijarh Pavle. Slobodno vreme.
Polazak za Avalu. Obilazak Spomenika neznanomjunaku, obeležje Vasi Ćarapiću i memorijalnu celinu posvećenu vojnoj delegaciji čiji se avión srušio na Avali, srednjovekovnog grada Žrnov koji je kontrolisao prilaz Beogradu, a istovremeno štitio obližnje rudnike žive, cinabarita i srebra. Odlazak do Avalskog tornja.Gradio se gotovo četiri godine - od 1961, a pušten je u rad 1965. godine. Nekadašnji toranj je bio visok 202,8 metara i smatrao se jednim od najlepših tornjeva u Evropi i svetu. Bio je jedini toranj na svetu koji je za presek imao jednakostranični trougao, simbol srpskog tronošca za sedenje. Avalski toranj je srušen u bombardovanju 1999. godine, a obnovoljen je i svečan ootvoren u aprilu 2010. On je replika starog tornja i visok je 204,68 metara. Posetiocima je na raspolaganju letnja terasa – Vidikovac na visini od 122 metra i kafe-bar samo tri metra niže. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaskana “PLOVIDBU ISPOD ŠEST SAVSKIH MOSTOVA”( trajanje 1.30 h ). Ukrcavanje na brod Sirena ispred Hotela Jugoslavija. Plovidba Dunavcem pored Velikog ratnog ostrva i Konjskog ostrva. Uplovljavanje u Savu (ušće) - Kalemegdan– Betonhala – Savsko pristanište – Saborna crkva – Brankov most – Beograd na vodi – Stari savski most – Gazela – Stari železnički most – Novi železnički most – Beogradski sajam – Most na Adi – povratak ka hotelu Jugoslavija na pristan broda Sirena. Odlazak na Ručak na splav SIRENA EVENTS. Ručak. Slobodno vreme do polaskaza Novi Sad.
Predviđeno vreme dolaska u Novi Sad oko 17.30 h.Kraj programa.

 

CENA ARANŽMANA: 2.600,00 din

deca do 7 godina 2.000,00din

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
-Prevoz autobusom turističke klase (od 57-89 mesta) na navedenoj relaciji
-Krstarenje Brodom Sirena u trajanju od 1.30 h
-Ručak (Prvi meni: pileći file i batak na roštilju (200 gr) ili pohovana piletina, pekarski krompir i salata: dezert: pita sa jabukama Drugi. meni: pohovani som sa blitvom i krompirom: dezert: pita sa jabukama). Pri polasku, u autobusu će se putnici izjasniti koji meni žele.
-obilaske prema programu
-usluge vodiča / predstavnika agencije tokom putovanja. Troškove ogranizacije putovanja

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
-individualne troškove – nepomenute usluge
-ulaznice za Avalski toranj: 300,00 dinara, penzioneri – osnovci – srednjoškolci i studenti 150,00 dinara, deca do 7 godina gratis

 

Ulaznice se plaćaju vodiču u autobusu.

 

NAČIN PLAĆANJA:
• dinarski, 30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put

 

NAPOMENA:
-Termini fakultativnih isleta su promenjivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika (minimum za realizaciju fakultativa je 30 putnika). Agencija formira cenu fakultativnog izleta na osnovu više elemenata (ulaznica, prevoz, parking, usluga vodiča...)
-Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (dužne trajanja zajedničkog obilaska, poštovanja zakonske satnice autobusa u pokretu, itd)
-Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost
-Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužve na granici, gužve u saobraćaju, zatvaranju nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, promene u viznom režimu i dr)
-Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, viznim i Opštim usovima putovanja organizatora
-Putnik za valjanost dokumentacije sam odgovara
Molim Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja organizatora agencije Mozaik021 doo
Aražman je rađennabazi minimum 60 prijavljenih putnika sa polaskom iz Novog Sada i Šida
Molim Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja organizatora
Aražman je rađen na bazi minimum 70 prijavljenih putnika sa polaskom iz Beograda i Novog Sada
Organizator putovanja je poseduje turističku licencu OTP 193/2020

 

Cenovnik od 01.06.2020.

© 2019 Tango Travel - Sve informacije na sajtu turističke agencije su informativnog karaktera.